Сайт не вантажився: тернопільські абітурієнти про зіпсовані нерви під час пробного ЗНО

15 червня українські одинадцятикласники намагались скласти пробне ЗНО онлайн. Через технічні проблеми із сайтом це вдалось небагатьом.

Сайт незалежного оцінювання якості освіти, на якому абітурієнти складали пробне тестування з української мови та літератури, не витримував навантаження. Про це повідомив Суспільне.Тернопіль відповідальний за ЗНО в області Юрій Шайнюк.

Враженнями від вчорашнього пробного ЗНО поділились абітурієнти Тернополя та області.

– Якби не зареєструвалась – поберегла б нервові клітини, – прокоментувала свої емоції після тестування випускниця школи №24 Маріанна Фурманюк, – Особисто я не могла зайти у свій електронний кабінет протягом 40 хвилин. Коли мені це вдалось, все одно жоден з бланків так і не завантажився, завдання нам скинули в Telegram.

Учениця Лановецької загальноосвітньої школи №1 ім. Юрія Коваля Діана Друзік каже, що проблеми з сайтом були, але вона знайшла вихід.

– Я просто пішла до школи, забрала тестовий зошит, а після виконання завдань вносила відповіді на сайт, – каже Діана.

Тим часом на офіційній сторінці МОН у Facebook вибачились за незручності й закликали зберігати спокій.

– Ми радимо вам не хвилюватися і нагадуємо, що завантажити тестовий зошит, бланк відповідей з української мови та літератури і занести свої відповіді до сервісу з визначення результатів учасники можуть до 18:00 19 червня, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Кабмін скасував пробне тестування, яке мало відбуватись 15 та 17 червня через зростання кількості хворих на коронавірус. Наразі остаточно не відомо, як і коли відбудеться основне ЗНО. Його можуть проводити в раніше зазначені терміни, перенести або взагалі скасувати. Усе залежатиме від епідситуації. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі LB.ua.

Автор: Софія Сукач

Фото: pon.org.ua

Попередня стаття

Гроза і шквальний вітер: 16 червня на Тернопільщині прогнозують небезпечну погоду

Наступна стаття

Магічна сила Монастирка. На Тернопільщині запрошують до “Стоунхенджу” (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.