«Проїзд у транспорті дозволений, а ЗНО можуть скасувати», – Володимир Болєщук

Днями з’явилася інформація, що у владних кабінетах готують документи для скасування зовнішнього незалежного оцінювання. Через це у соцмережах розпочався флешмоб #РукиГетьВідЗНО. Українці почали ділитися історіями, чому ЗНО настільки важливе для української освіти, і як було складно вступити в омріяний виш, коли тестування ще не було запроваджено.

Депутат облради Володимир Болєщук має двох дітей Івана та Соломію. Обоє декілька років тому складали ЗНО. Тестування, каже, допомогло їм вступити до вишів без корупції.

– Я знаю, як хвилюються батьки, коли їхні діти складають ЗНО. Я знаю, як це очікувати рейтингу вступників і шукати ім’я дитини у списку на зарахування. Моїм дітям Івану, якому зараз 22, і на рік молодшій Соломії пощастило складати ЗНО. Я кажу пощастило не просто так. Я вважаю, що саме завдяки тестуванню нам в Україні вдалося позбутися корупції при вступі у виш. ЗНО – це єдина успішна реформа за останні 29 років. Завдяки тестуванню дитина може вступити у престижний виш завдяки своїй праці, підготовці. Не за гроші чи зв’язки, а лише завдяки знанням, – зазначив депутат облради Володимир Болєщук.

Кабінет міністрів наразі розглядає три можливі сценарії проведення ЗНО 2020, залежно від епідеміологічної ситуації в країні. Цьогорічне ЗНО може пройти в раніше зазначені терміни, його можуть перенести, або взагалі скасувати.

–Що ми бачимо зараз? За два дні до пробного тестування змінюють правила і пропонують його пройти онлайн. Уряд розглядає три варіанти проведення ЗНО і один з них – не проводити тестування у 2020 році. Дивно, бо в Україні дозволений проїзд у транспорті, авіасполучення і робота садочків, але можуть скасувати ЗНО через коронавірус. #РукиГетьВідЗНО – це моя позиція. Діти готувалися останній рік, сподівалися своїми знаннями вступити в омріяний виш і позбавити їх цього ніхто не має права! – вважає Володимир Болєщук.

Я знаю, як хвилюються батьки, коли їхні діти складають ЗНО. Я знаю, як це очікувати рейтингу вступників і шукати ім’я…

Опубліковано Володимир Болєщук Вівторок, 16 червня 2020 р.

 

Попередня стаття

У Тернополі ділові українські жінки розповіли про 3-річчя діяльності (Наживо)

Наступна стаття

Короткочасні грози, град і пориви вітру: синоптикиня розповіла про погоду на Тернопільщині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.