«Інвентаризація земель – запорука розвитку громади», – Сергій Добалюк

Головне багатство Тернопільщини – її землі. Близько 50 % з усіх секторів економіки області займає аграрний. Велика частина надходжень у бюджет здійснюється завдяки сплаті земельних податків. Та не за всі землі в обробці справно оплачують кошти. Тому важливо провести інвентаризацію земель. Так вважає активіст з Козови Сергій Добалюк.

Головне надходження в бюджет – це податок на доходи фізичних осіб, друге – земельний податок, який платять аграрії, підприємці. Впевнений, що за ці кошти можна будувати місцеві дороги, робити благоустрій міста і прилеглих територій, які входитимуть в ОТГ. Завдяки таким господарникам створюється велика кількість робочих місць, люди менше виїжджають, зберігаються сім’ї.

Однак мені відомо, що на Козівщині є ділянки, за використання яких ніхто не платить. Йдеться і про підприємців, і про фізичних осіб. Щоб покращити ситуацію, обов’язково потрібно зробити інвентаризацію земель, аби їх використання було прозорим. Так ми наповнимо місцевий бюджет. Крім того, зможемо виявити ділянки, які використовуються нераціонально, й отримаємо базу даних, – сказав Сергій Добалюк.

Також чоловік вважає, що селяни Тернопільщини мають працювати на землі для зростання статків, а громада повинна впливати на місцеву економіку активніше.

Попередня стаття

На Тернопільщині за добу поменшало нових випадків COVID-19

Наступна стаття

«Не дайте зачахнути раніше терміну». Тернополянка просить не ігнорувати карантин

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.