Вперше за 30 років на Тернопільщині відновлять Бережанський замок

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував національний проєкт «Велике будівництво», що має початися наступного року. В рамках проєкту планують відновити 100 культурних об’єктів України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

? Велике будівництво в культурі ?? Наступного року частиною національного проекту «Велике будівництво» стане…

Опубліковано Олександром Ткаченком Середа, 8 липня 2020 р.

«Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш обов’язок перед наступними поколіннями», – повідомив міністр.

Влада відновлюватиме та реставруватиме визначні місця української культурної спадщини.

Підгорецький замок, Палац Потоцьких, Національний заповідник «Хортиця» та багато інших визначних пам’яток увійшли до переліку об’єктів.

Серед таких пам’яток – Бережанський замок у Тернопільській області. Давня твердиня свого часу була однією з найнеприступніших  у Західній Україні. Кажуть, що вороги лиш двічі потрапляли на її подвір’я.

За майже п’ять століть свого існування стіни замку були німими свідками багатьох переломних історичних подій. Проте за часів Другої світової війни пам’ятка зазнала неабияких руйнувань і капітальної реставрації не відбувалося дотепер.

«Вперше за час незалежності України ми отримаємо можливість поступово відновлювати нашу історичну та культурну спадщину. Зберегти її самобутність – наш спільний обов’язок перед майбутніми поколіннями, – підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. – Реставрація та відновлення пам’яток прокладе нові туристичні маршрути, забезпечивши таким чином сталий розвиток територій громад».

❗️Вже наступного року частиною «Великого будівництва» стануть 1️⃣0️⃣0️⃣ культурних об’єктів України.Про це повідомив…

Опубліковано Володимир Труш Пʼятниця, 10 липня 2020 р.

 

Попередня стаття

Допомога потрібна Юрку Чорному з Тернопільщини, якого збив п’яний водій

Наступна стаття

У Тернополі запрацював Центр розвитку громадської активності (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.