Семеро художниць творитимуть ікони на подвір’ї Збаразького замку

Урочисте відкриття іконописного пленеру відбулось 13 липня на подвір’ї Збаразького замку. У ньому беруть участь семеро мисткинь-художниць з іконописної школи «Радруж», що діє при Українському католицькому університеті у Львові. Про це повідомили на сторінці Тернопільської облдержадміністрації.

Кожна учасниця творитиме ікону протягом тижня. У їхніх роботах органічно поєднаються традиції візантійського й сакрального мистецтва, – йдеться у повідомленні.

Про роботу та місію іконописної школи «Радруж», а також техніку написання ікон розповіла учасниця пленеру Ольга Хмілевська.

«Школа трактує навчання іконопису як духовну практику. Вона створена для усіх бажаючих, незалежно від віку та професії. Особливість нашої навчальної програми – це гармонійне поєднання практичних занять, літургійної практики, вивчення основ богослов’я, навчальних поїздок та екскурсій», – розповіла мисткиня.

Спільною молитвою учасниць поблагословив на успішну роботу отець Олексій Боднарчук.

Попередня стаття

Нові випадки коронавірусу виявили в Тернополі та Бережанах

Наступна стаття

На Шептицького встановили тимчасове кільце, щоб уникнути заторів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.