«Влада має підтримувати підприємців, а не перешкоджати їм», – Ярослав Дрюченко

Інвестиції – це імідж та визнання, а найголовніше – показник, що громада розвивається і з нею варто співпрацювати. Сьогодні керівники різних рівнів повинні докладати максимум зусиль, аби залучити інвесторів, використовувати кошти ефективно і з максимальною користю для людей. На цьому наголошує Ярослав Дрюченко. Для прикладу наводить Бережанщину, яка з початку Незалежності була однією з найперспективніших в області.

– Працювали потужні підприємства, зокрема, макаронна фабрика, склозавод, птахофабрика та багато інших, які наповнювали бюджет та створювали робочі місця. Але, на жаль, вони не працюють через недолугу політику керівників району, яка не те, щоб сприяла їхньому розвитку, а, навпаки, створювала перешкоди, які призвели до занепаду виробництва. Нині важливо працювати над залученням інвестицій, створенням комфортних і прозорих умов для роботи інвесторів. Треба різко і кардинально міняти підходи до залучення таких людей. Принципами, якими потрібно керуватись – відкритість, чесність, справедливість з боку влади, а не навпаки, – каже громадський активіст Ярослав Дрюченко.

Прихід інвестора, за словами Дрюченка, позитивно вплине на усі сфери життя громади, від освіти до телекомунікацій. Для самих жителів нові проєкти означають появу нових робочих місць, поліпшення загальних інфраструктурних умов. Але, щоб їх втілювати, спершу потрібно розробити інвестиційну карту привабливості самого району.

– Потрібно зробити аналіз потужностей у районі. Розробити та прийняти стратегію розвитку громади, зокрема, економічної. Ми повинні розуміти, що в нас залишилось і що можливо реконструювати, – зауважив Ярослав Дрюченко.

Створити інвестиційну карту привабливості району не важко, каже активіст, якщо є зацікавлена і професійна команда, яка складається з фахівців різних сфер економіки, освіти, медицини, сільського господарства, підприємців тощо. А залучити інвесторів можна, кардинально переламавши систему підходу до даного завдання, – зазначає Ярослав Дрюченко.

– Команда має бути зацікавлена у розвитку самодостатньої, багатої та успішної громади, яка буде прикладом для інших, а не предметом критики й насмішок. Чомусь наші чиновники вважають, що підприємець, інвестор, бізнесмен, який приходить у владні кабінети, їм щось винен або прийшов до них щось просити. А насправді, підприємець – само зайнята людина, яка платить податки, яка формує бюджети й платить їм заробітну плату. Підприємці мають стати пріоритетом для влади. Для них мають бути створені максимально комфортні умови роботи, – наголошує Ярослав Дрюченко.

Попередня стаття

У Тернополі оштрафували дитячий центр через недотримання карантину

Наступна стаття

Юні агроблогери. Діти вирощують овочі й знімають про це відео

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.