Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає страхування здоров’я педагогів та підвищення їхніх зарплат

Політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає від влади створити механізм страхування життя та здоров’я вчителів на випадок захворювання коронавірусом, а також розпочати процес підвищення їхніх зарплат. Відповідні законопроєкти зареєстровані у Верховній Раді України.

Про це повідомила народний депутат України з групи «ЗА МАЙБУТНЄ», перший заступник голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики  Ірина Констанкевич.

«Через коронавірус новий навчальний рік може стати одним із найважчих в історії країни. Основний тягар та головні ризики відчують на собі вчителі. Держава практично самоусунулась від забезпечення шкіл засобами санітарного захисту. На жаль, учителі піддаються серйозній загрозі захворіти на COVID-19. Нагадаю, що більшість із них – це люди середнього та старшого віку. Тому ми вимагаємо дієвого захисту для педагогів. Законопроєкт 3036а пропонує забезпечити страхування життя та здоров’я вчителів у разі захворювання на коронавірус», – заявила Ірина Констанкевич.

Водночас партія «ЗА МАЙБУТНЄ» наполягає, щоб за свою працю педагоги отримували достойну зарплату.

«Їхня робота залишається однією з низькооплачуваних – середня зарплата складає 9,3 тис. грн. Для порівняння: працівники фінансової сфери отримують близько 20 тис. грн, державного управління – 17,6 тис. грн, промисловості – понад 13 тис. грн. Тому депутатська група «ЗА МАЙБУТНЄ» зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови № 3052а, в якій звернулася до Уряду з вимогою встановити графік зростання мінімуму посадових окладів педагогів. Ми прагнемо, щоб на початку 2023 року найменший посадовий оклад учителя складав 4 розміри прожиткового мінімуму», – заявила Ірина Констанкевич.

Вона підкреслила, що благополуччя держави та її майбутнє визначається ставленням влади до вчителя.

Попередня стаття

У міського голови Тернополя виявили коронавірус

Наступна стаття

У Бучачі чоловік повідомив, що планує підірвати дві лікарні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.