На Тернопільщині у лікарнях готують майже тисячу ліжок для хворих на Covid

997 додаткових ліжок для хворих на COVID-19 розгорнуть у лікарнях “другої хвилі” на Тернопільщині, – повідомив у програмі “Тема дня” на Суспільне.Тернопіль начальник управління охорони здоров’я області Володимир Богайчук.

За його словами, сьогодні лікувальні заклади, визначені для інфікованих пацієнтів, майже заповнені.

Загалом на Тернопільщині працює 58 лікарень. Вони одночасно можуть прийняти на стаціонар сім тисяч пацієнтів. Богайчук розповів, що для надання допомоги зараженим COVID-19 готують усі лікувальні заклади, оскільки після початку навчального року очікують збільшення рівня захворюваності:

-Як лікар, я проти того, щоб зараз навчальний процес починався. Але ми розуміємо батьків, а також те, що діти зобов’язані вчитися, і ми мусимо виходити з тої ситуації. Зараз найбільше хворих у Чортківсьому, Бережанському, Гусятинському, Шумському районах. Я дав доручення щодо підготовки усіх лікувальних закладів для надання допомоги інфікованим пацієнтам, максимального залучення ліжкового фонду та закладів охорони здоров’я, – каже Богайчук.

Сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває понад п’ятсот жителів області, у важкому стані – 160 пацієнтів.

Попередня стаття

Суд продовжив тримання під вартою водієві, який збив дитину на Тернопільщині

Наступна стаття

У Тернополі учні початкових класів відвідуватимуть школу цілими класами

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.