У Тернополі жінці з пневмонією ПЛР-тест зробили, коли захворів чоловік

У Тернополі 65-річна жінка декілька днів перебуває у важкому стані в лікарні. У неї двостороння пневмонія, а ПЛР-тест на Covid-19 їй не роблять. Про це написав у Фейсбуці син хворої Олег Синовець.
-Дуже дивно, бо усі симптоми вказують саме на коронавірусну інфекцію, а саме: підвищена температура тіла, кашель, біль у грудях, запаморочення, слабкість, нудота та блювання. Чому досі не зробили тест на коронавірус при таких яскраво виражених симптомах людині, яка лежить в лікарні з пневмонією та перебуває в групі ризику, адже має цукровий діабет та вік 65 років? 
За словами Олега, лікар сказав, що мають зробити тест на 14-й день. Але як тоді з виявленням контактних осіб. Мама, каже Олег, співає в церковному хорі, була на похороні та спілкувалася іншими людьми.
Нещодавно з’явилася температура та погане самопочуття і в батька Олега Синовця, якому 69 років. До лікарні його не забирають і ПЛР-тесту теж не проводять.
– Виходить так, що реагування відбувається виключно по факту захворювання і жодних дій не здійснюється на запобігання поширення вірусу та виявлення контактних осіб. На прикладі своїх батьків побачив реальний стан медицини в країні й те, що статистика хворих на Covid-19 і близько не відповідає дійсності. Думаю, що інфікованих значно більше, ніж офіційно зареєстровано. Це могло б показати масове тестування, але про це я? Якщо навіть в лікарнях у хворих з явними ознаками на коронавірус не проводять елементарного тестування, – пише Олег.
Нині, написав Олег Синовець, ПЛР-тести зробили обом батькам. Це уже 7 день перебування його мами в лікарні. У батька Олега полісегментарна вірусна пневмонія. Від сьогодні він лікарні, лежить з дружиною, маою Олега, в одній палаті. Вона почувається вже краще.
Попередня стаття

У трьох ДТП на Тернопільщині травмувались люди

Наступна стаття

Суд продовжив тримання під вартою водієві, який збив дитину на Тернопільщині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.