«Навчання не може закінчитись, майже не почавшись», – директор Андрій Газилишин

У тернопільській школі № 10 навчальний процес 9 вересня триває. Про це повідомив її директор Андрій Газилишин.

Учора, 8 вересня, представники поліції склали на керівника закладу протокол про адміністративне порушення. За його словами, сума штрафу складає від 34 тисячі грн і більше.

Як повідомив начальник ГУНП в області Олександр Богомол, складали адмінматеріали за порушення карантинних норм у «червоній» зоні, до якої віднесений Тернопіль.

Директор 10-ї школи з такими діями поліції не погоджується. Він розповів, що в школі керуються рішенням міської ради від 3 серпня, яким дозволено працювати навчальним закладам з дотриманням заходів безпеки, і готовий відстоювати право дітей на навчання.

─ Діти повинні здобувати освіту. Навчання не може закінчитись, майже не почавшись. Дітей, які 6 місяців пробули на карантині і канікулах, змушують знову сидіти вдома. З розумінням до ситуації ставляться і їхні батьки. Маємо звернення від батьківських комітетів, в якому вони мене, як керівника закладу, просять, щоб освітній процес продовжувався, – сказав Андрій Газилишин.

⚠ Сьогодні, 8 вересня 2020 року, у Тернопільській школі #10 були "ГОСТІ". ℹ️ Представники Національної поліції в…

Опубліковано Андрієм Газилишиним Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Також він зазначив, що в школі дотримуються всіх необхідних протиепідеміологічних вимог:

– У нас змішаний тип навчання – по підгрупах. У класах одночасно – 12-14 осіб. Кожен учень сидить за окремою партою, на перервах ходять у масках. Переважно діти мають маски, але за потреби ми видаємо їм ці засоби захисту. На всіх входах у нас стоять дезінфектори. Перед початком занять класні керівники проводять опитування та огляд. Якщо дитина погано почувається, її відводять в ізоляційну кімнату, перемірюють температуру та повідомляють батьків.

Нагадаємо, у Тернополі з 7 вересня школи та садочки залишилися відкритими. За порушення карантинних норм у «червоній зоні» 8 вересня по навчальних закладах почали ходити правоохоронці і виписувати протоколи. Загалом їх склали на очільників 31 школи та 12 садочків.

Попередня стаття

На Тернопільщині від Covid-19 за добу померли 5 людей

Наступна стаття

У Язловецькому монастирі на Бучаччині моляться про дар материнства (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.