У Бучачі в Арт-дворі презентувала свою книжку Олена Сурм’як (Відео)

У Бучачі в Арт-дворі презентувала свою книжку Олена Сурм’як. Краєзнавиця і письменниця у виданні «Бучач у розповідях, міфах і легендах» розповіла про легендарне минуле рідного містечка.

– Тут частинка мого життя і моєї душі. Кожен епізод – розповідь про героя. Книга побудова так, що одна історія пов’язана з іншою. Читати можна не як історично-публіцистичну літературу, а як художній роман, – письменниця, краєзнавиця Олена Сурм’як.

Міфи та легенди Олена Сурм’як збирала протягом тридцяти років. Нині з успішним виходом у світ шостого видання привітали друзі та колеги.

– Пишаюся, що бучацька земля має таких талановитих людей. Олена Сурм’як – чудова краєзнавиця, письменниця, педагогиня. Вона зажди цікавилася чим славилась Бучаччина, – керівник Бучацького осередку політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Іван Карачка.

У книзі авторка згадує величні архітектурні пам’ятки та пов’язані з ними історичні перипетії.

– Олена розказала про костел, про кожну збудовану церкву в Бучачі. Вона відновлює історію, – представниця команди «ЗА МАЙБУТНЄ» Алла Стечишин.

– Рідко трапляються люди, які так вміло передають історію і описують тих людей, які вклали душу і серце в це місто, – представниця команди «ЗА МАЙБУТНЄ» Марія Велещук.

Пані Олена запросила гостей до костелу Успіння Пресвятої Діви Марії. Його згадує на сторінках своєї книжки.

– Щойно розповідала вам про святу Анну. Це одна з тих фігур, які привели мене до Бучача і з яко почала пізнавати це містечко, – письменниця, краєзнавця Олена Сурм’як.

Про такі місця варто писати більше, переконані колеги.

– Я побажав Олені ще більше дізнатися цікавинок про місцини краю і написати ще повніше видання, – представник команди «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Смільський.

 

Тоді зможемо популяризувати рідні містечка і розвивати туризм.

 

 

Попередня стаття

Тиск нової влади чи власне бажання. Головний медик Тернопільщини звільнився

Наступна стаття

З жовтня призов. На Тернопільщині юнаків забиратимуть до армії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.