70-ліття знаного настасівчанина. Олегу Смоляку вручили сертифікат для видання збірок (Відео)

70-ліття знаного настасівчанина. Професора, доктора мистецтвознавства, письменника Олега Смоляка вітали односельці та колеги.

– Можна для свого села робити дороги, тротуари, світло, але ніхто не задумається над тим, що через кільканадцять років, того всього може і не бути, але залишиться історія і от Олег Степанович якраз творить історію свого рідного села, – каже голова Настасівської громади Микола Злонкевич.

До дня народження ювіляр видав двадцять примірників збірки про свій життєвий і творчий шлях. Ще сто зможуть побачити світ завдяки підтримці БФ «Покрова» і його засновника народного депутата України Івана Чайківського.

– Від благодійного фонду «Покрова», який очолює Іван Чайківський, я, як виконавчий директор, передаю вам сертифікат на суму 6 тисяч гривень для друку книги із «Околиць на Загреблю» про життєвий і творчий шлях Олега Степановича, а також цікаві історії із села Настасів та його мешканців, – виконавча директорка БФ «Покрова», представниця політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Любов Вовк.

У краєзнавчому музеї діє експозиція «Збирач перлів народних знань». Окрім праць Олега Степановича, є й світлини, зокрема, з нагородження лауреатів обласної літературної премії імені Ярослава Павуляка.

– Коли я вперше познайомилася з Олегом Степановичем я не підозрювала який це магніт, яка це активна людина, попри свій поважний вік. Він зажди досліджує, пише, гуртує таловитих людей і мені приємно його вітати, – виконавча директорка БФ «Покрова», представниця політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Любов Вовк.

Нині Олег Смоляк є автором понад трьохсот науково-практичних праць та літературних творів. Та на цьому невтомний ювіляр не зупиняється і активно пише наступні.

 

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині від COVID-19 померли ще двоє людей

Наступна стаття

У «червоних» зонах на Тернопільщині діють нові обмеження

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.