Він жив Україною. У Зборові попрощались з ветераном УПА та політв’язнем

У Зборові помер ветеран УПА та політв’язень Ілля Коваль. Попрощались з Іллею Петровичем учора, 29 жовтня. Про це йдеться на сторінці Зборівської РДА.

У 40-х роках зв’язкового УПА засудили до 25-ти років заслання у таборах Сибіру. Ілля Петрович пробув в ув’язненні 10 років, а згодом довго працював на шахті.

На чужині знайшов дружину Стефанію. В Україну повернулись разом з дітьми. У Зборові збудував та облаштував дім і посадив сад.

Чоловік був засновником Зборівської районної громадської організації ветеранів ОУН-УПА ім. генерала Романа Шухевича.

Другого серпня йому виповнилось 90 років. На ювілеї журналістам інтернет-телебачення “МедіаТОР” вдалось поспілкуватись із ветераном. До останніх днів він мав добру пам’ять, оповідав сторінки свого життя і навіть збирався видати книгу.

Детальніше дивіться у відео: «Я живу Україною». Ветеран УПА Ілля Коваль – про боротьбу і заслання (Відео).

Вічна пам’ять Герою України!

Попередня стаття

Covid-19: на Тернопільщині за добу +301 хворий, в Україні понад 8 тис.

Наступна стаття

Відомо, які партії проходять в обласну раду. Попередні результати

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.