Плиткою з крихти використаних шин встелили дитмайданчик у Тернополі (Фото)

Більшість із нас живе в моменті “тут і зараз”. Втім ОСББ на вул. Довженка, 12 у Тернополі продумали свій комфорт і безпеку далеко вперед. Вони перші серед ОСББ і ЖЕКів у нашому місті облаштували дитячий майданчик сучасною гумовою плиткою з антитравматичним покриттям, ще й створеною із колишніх автошин!  

Правильна математика: “мінус” простір на смітнику, “плюс” для безпеки дітей 

На такій плитці практично неможливо послизнутися. Вона не потребує особливого догляду, наприклад, миття, заміни чи фарбування. Має ефект звукоізоляції. Не боїться масивних меблів, гострих підборів, дощу, холоду, не вигоряє на сонці. Пил, бруд, дрібне сміття легко змітаються чи змиваються шлангом, через неї не проростуть бур’яни. Словом, довговічна, зручна в усіх сенсах поверхня. До того ж виробництво розташоване у Тернополі: домовитися можна без посередників, одразу прямі гарантії на якість.

— Раніше майданчик не мав жодного покриття, лише трава і звичайна, нерівна земля, — розповіла жителька цього ОСББ Тетяна. — Син не раз повертався звідси з розбитими колінами та ліктями, бруднився. Тепер тут комфортно, я не боюся за дитину, коли відпускаю на майданчик. Та й естетично стало, акуратно.  

— Нам з друзями подобається новий вигляд цього майданчику, – розповів житель ОСББ Довженка, 12 Сашко. — Провели зранку навіть тест: пробували посковзнутися — не виходить, це класно! Проводимо тут дуже багато часу щодня. Сьогодні ще й аніматори є, а ще кажуть, що солодкі подарунки отримаємо! Щодня б таке свято!  

— А мені імпонує, що плитка — зі старих автомобільних шин, — каже пенсіонерка Світлана. — Це ж скільки місця звільняється на смітниках! І, може, спалювати їх не будуть, на користь чистого повітря.

Про Gumok жителі ОСББ дізналися з соцмережі Facebook. Тут власники показують, як створюють кожну плитку вручну, розповідають про переваги та дають корисні поради щодо вибору, швидко відповідають на повідомлення. 

Автомобільні шини – з найкращої гуми

На відкритті майданчика сьогодні був Михайло Гурик — представник українського національного виробника антитравматичного покриття Gumok, який розповів нашому кореспонденту про складники своїх виробів:  

— Плитка виконана з екологічно чистих елементів, зокрема з гумової крихти, яка зв’язується спеціальним поліуретановим клеєм. Компоненти використовуємо тільки високоякісні, зокрема наша крихта — польського виробництва, клей — німецького. Плитка встановлюється дуже легко і швидко. Має гарне щеплення, не ковзає, її можна використовувати також на спортивних майданчиках, у спортивних та фітнес залах, для бігових доріжок, чудовий варіант для басейнів, СТО, терас, майстерень. Наша плитка прекрасна і для покриття ландшафтних доріжок. 

Виробництво гумової крихти це процес вторинного перероблення зношених автомобільних шин. Річ у тім, що під час виготовлення шин для збільшення їх експлуатаційного терміну, міцності і зносостійкості виробники використовують виключно високоякісну сировину і компоненти. Тому гума для шин вважається найбільш міцною і довговічною серед усіх наявних сьогодні типів гуми.

Ще один вагомий плюс компанії Gumok — різноманітна кольорова гама. Замовлення можуть виконати в будь-якому кольоровому вирішенні, різних розмірів та товщини. 

Контактні дані компанії Gumok: тел. 067 883 8040, Facebook-сторінка.

Попередня стаття

“Пологи частіше розпочинаються вночі”, – акушер-гінеколог Олексій Гетун

Наступна стаття

Зооцентр “Тритон” у Тернополі — розкішний простір для здорових і доглянутих тварин

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.