На Тернопільщині люди, шукаючи гриби, натрапили на боєприпас часів Другої світової

На Тернопіллі продовжують знаходити боєприпаси, що залишились у землях краю з часів Другої світової війни.

Вчора, 6 жовтня, в лісі поблизу с. Вигода Мельнице-Подільської громади знайшли артнаряд. На вибухонебезпечний предмет натрапили люди під час збирання грибів.

Цього ж дня, як повідомили в обласному управлінні ДСНС, артснаряд виявили у лісі поблизу с. Шупарка на Борщівщині, а в Збаражі на території п’ятиповерхівки розкопали ручну гранату Ф-1.

Фахівці групи піротехнічних робіт ДСНС вилучили усі виявленні боєприпаси.

Держслужба з надзвичайних ситуацій застерігає: якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його. Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону “101”.

“Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків”– наголошують в ДСНС.

Джерело

Попередня стаття

З 7 жовтня у Тернополі буде перекрито рух транспорту на вул. Квітовій

Наступна стаття

Чому за проїзд оплачений у транспорті банківською карткою, гроші знімають декілька разів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.