Псевдопрацівник банку ошукав тернополянку

Смс-повідомлення про зняття готівки, несанкціонований переказ коштів, збій системи банку – саме такого змісту сповіщення надходить мешканцям краю від телефонних аферистів.  Люди намагаючись захистити свої заощадження роблять необдумані вчинки, тим самим допомагають зловмисникам спустошувати електронні гаманці.

Від такого роду злочину потерпіла тернополянка 1976 року народження. Жінка зазначила, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив краянку, що один з клієнтів банку помилково надіслав на її картковий рахунок чималу суму, й необхідно відмінити транзакцію. Жінка нічого не запідозривши повідомила пройдисвіту всю конфіденційну інформацію за допомогою якої аферист спустошив її картковий рахунок. Як наслідок потерпіла втратила 9250 гривень. За допомогою звернулася до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.

Найкраще уточнити ну чи іншу інформацію, це зателефонувати на гарячу лінію банку.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”. Саме завдяки цьому можна оперативно встановили особу зловмисника.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Джерело

Попередня стаття

Конфлікт у Тернополі: пасажири заступилися за водія маршрутки, якого оштрафувала поліція

Наступна стаття

У Тернополі відбудеться забіг з домашніми улюбленцями

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.