Землю виділили, світла не провели. Вісім років масив у Білій без електрики

Учора, першого серпня, жителі села Біла мікрорайону «Молодіжний» перекрили дорогу поблизу Чистилова. Причина – багаторічна відсутність світла на масиві. Як розповідає власниця ділянки у цьому мікрорайоні Галина Тимчій, вісім років тому районна рада роздавала у селі Біла близько 400 земельних ділянок для ведення сільськогосподарської діяльності. Людям дозволили там будувати будинки та жити. Мікрорайон був включений у межі населеного пункту, створені назви для вулиць. Проте, каже жінка, вже 8 років до їхніх будинків неможливо провести світло.

«Ми не можемо електрифікуватися через те, що лінія, яка несе світло в село, заслабка для під’єднання усього масиву «Молодіжний». Від цього страждають жителі інших мікрорайонів Білої. У когось заслабке світло, у когось взагалі вибивають запобіжники», – розповідає власниця земельної ділянки у селі Біла Галина Тимчій.

Жителі села кажуть, вже втомилися оббивати пороги чиновників, тому, від безвиході, вирішили перекрити дорогу.

«Ми намагаємось хоч якось привернути до себе увагу. Неодноразово просили сільську раду, щоб та виділила гроші на підсилення лінії, а ми, зі свого боку, за власні кошти поставимо трансформатори і проведемо світло до будинків. Проблема в тому, що згідно з чинним законодавством, сільська рада може виділити велику суму коштів (близько півтора мільйона) лише на будівництво. А обленерго, теж за законом, тільки надає послуги. Тобто одні виділяють гроші на будівництво, а інші їх не приймають, бо лише надають послуги. Ми вісім років стоїмо на місці. За цей час розглядалися різні варіанти, але жоден ще не допоміг зрушити ситуацію з мертвої точки», – каже власниця земельної ділянки у селі Біла Галина Тимчій.

Жителі села побоюються, чи не ошукали їх.

«Нам казали за власні гроші підсилити лінію. Але ж тоді ми оплачуємо її для усього села, а не лише для жителів масиву. Тим більше, під час роздачі земельних ділянок, ситуація зі світлом уже була відома. То навіщо давати ті ділянки для ведення сільського господарства, тобто дачі, якщо проблеми вирішити неможливо. Це означає, що нас ошукали. Адже ми маємо не дачі, а звичайне поле, на яке витратили чимало коштів», – додає Галина Тимчій.

До протестувальників прийшов голова Білецької ОТГ Дмитро Малик та пообіцяв знайти компроміс. Проте жителі села кажуть, ще неодноразово перекриватимуть дорогу, якщо справа не зрушиться з місця.

Попередня стаття

У Смиківцях чоловік розбився насмерть, ремонтуючи прожектор

Наступна стаття

Сина, про зникнення якого мама повідомила у поліцію, знайшли утопленим у Тернопільському ставі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.