Непротоптаними стежками: про села Шумщини зняли фільм (Відео)

Про вісім сіл Шумської громади зняли короткометражні фільми. Над їх створенням працювали в Центрі розвитку ініціатив «ІнСорс».

До відеожурналу «Непротоптаними стежками» увійшло 7 роликів: «Шумщина самозарадна», «Шумщина недосліджена», «Шумщина приміська», «Шумщина, яка вражає», «Шумщина кооперативна», «Шумщина, окутана легендами» та «Шумщина містична».

У першому 9-хвилинному відео йдеться про села Андрушівка, Кутянка, Переморівка та Руська Гута. Про те, в чому унікальність населених пунктів і чому ними пишаються, розповіли місцеві жителі.

Як кажуть у громадській організації, її учасники подорожували селами Шумщини в пошуках унікальних місцин, історій та людей:

«Шумська громада складається із 36 населених пунктів, кожен з яких має свою особливу історію, свої красиві місця, видатних людей, якими пишаються місцеві мешканці, але про які мало відомо як в межах громади, так і поза ними. Тому в Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» виникла ідея створення якісних інформаційних відеоматеріалів про села Шумської ОТГ, які б розкрили їх людський та туристичний потенціал».

Всіх охочих запрошують до перегляду ще 6 роликів про села Шумщини, які опублікують на Youtube-каналі в жовтні.

Відеожурнал презентують в Шумську
Попередня стаття

Впав з риштування: у Тернополі на будівництві загинув 74-річний майстер

Наступна стаття

У Тернополі розшукують чоловіка, підозрюваного в крадіжці техніки (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.