У Кременці зняли фільм про композитора Михайла Вериківського (Відео)

Фільм опублікували в групі Типовий Кременець 20 листопада – у день народження українського композитора, кременчанина Михайла Вериківського.

У відеоархівах знайшлися спогади не менш відомої й шанованої в Кременці його родички – світлої пам’яті Тетяни Глібівни Вериківської. Іноді ми справедливу оцінку діям людини даємо тоді, коли пролягла дорога в засвіти. А жаль! – йдеться у повідомленні.
Фільм створено кіностудією «Кремінь» Кременецького районного будинку культури, разом із Кременецьким краєзнавчим музеєм.

Довідка: Михайло Вериківський (народився 20 листопада 1896 року) – український композитор, педагог, диригент, фольклорист, музично-громадський діяч. Заслужений діяч мистецтв УРСР (1944). Професор (1946). Творча спадщина композитора налічує понад 400 творів.

Михайло Вериківський створив музику для театрів «Березіль» та Київського імені І. Франка, Харківського дитячого театру, театральних вистав, кінофільмів «Чорна хмара» (1936), «Назар Стодоля» (1937), «Кармелюк» (1938), «Київ» (1945), «Собор» (1946).

У Кременці встановлена пам’ятна таблиця на будинку, де народився композитор. Його іменем названі музичні школи й вулиці у низці міст. У 1996 році було засновано премію ім. Вериківського, що вручається за видатні досягнення в галузі оперно-балетної творчості.

Попередня стаття

Тернополяни долучаться до фестивалю психологічних ігор

Наступна стаття

На Тернопільщині затримали групу крадіїв-гастролерів з Волині (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.