Пансіонат для літніх людей у Підволочиську обладнала компанія «Контінентал» (Відео)

Пансіонат для літніх людей – у Підволочиську. У громаді відкрили сучасний терцентр для 30-ти пенсіонерів. 73-річна бабуся Ганна оселилась недавно. Та вже відчула любов й опіку.

У мене запалення бронхів, я залишилася сама. Тут нам дуже добре, люди приємні, гарне обслуговування, – розповідає бабуся Ганна.

Разом з бабусею Ганною, у просторій палаті, її подружки – Ольга та Зеновія. Мені подобається бути між людьми, мене поважають, шанують, люблять, – каже бабця Зеня.

Нині сучасний пансіонат, а ще два роки тому – закинута школа. На відновлення й облаштування витратили 2,6 млн гривень.

Ми думали, що зробимо один корпус і він одразу ж запрацює. Та, згідно з розрахунками, його недостатньо, тож у 2019-му році також з державної субвенції і бюджету селищної ради відновили два корпуси, – розповідає голова Підволочиської ОТГ Віталій Дацко.

Обладнали центр меблями й медичним обладнанням за кошти Компанії «Контінентал». Компанія неодноразово допомагає старшому поколінню, бо їм особливо потрібна турбота.

У 2019-му ми виділили 135 тис грн на розвиток цього центру. Допомогли обладнанням, закупили ліжка, крісла, УЗД-апарат, – сказала керівниця регіонального структурного підрозділу кластеру «Тернопіль» Компанії «Контінентал» Надія Нагірна.

Тепер десятки людейз усієї області можуть обслуговуватися у місцевому тер центрі.

Вони не йдуть в дім престарілих, а в пансіонат, де за ними дбають і люблять. Ми надаємо медичний супровід, чотирьох разове харчування, психологічну підтримку. У нашому закладі люди похилого віку можуть займатися улюбленими справами, гуляти на свіжому повітрі, – розповідає директорка КЗ «Територіальний центр надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради» Оксана Капелусь.

Кількість одиноких щороку зростає. Тож незабаром у другому корпусі запрацює ще одне відділення.

Попередня стаття

Тернополяни зворушили вальсом на фестивалі для людей з інвалідністю (Відео)

Наступна стаття

Напав на тернополянку з ножем та обікрав: рецидивіста судитимуть 

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.