Повстанський вертеп показали мешканцям Донбасу і бійцям з Тернопільщини (Фото/Відео)

Замість чорта НКВС, Ірода – Сталін. Днями повстанський вертеп на Сході України показали члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу, – повідомляє UA: Суспільне.

Вертеп вже побачили чимало мешканців Луганської та Донецької областей. У Слов’янську постановку зіграли 10 січня, 11 січня її показали у Святогірську, а згодом у Костянтинівці, Лисичанську, Маріуполі, Краматорську.

З колядою, щедрівками та різдвяною зіркою молодь краю завітала й до зведеного загону поліцейських Тернопільщини. За  словами відділу комунікації Національної поліції в Тернопільській області, у вертепі взяли участь представники Всеукраїнської громадської організації з Тернополя, Києва, Львова, Дніпра. Голова тернопільського осередку МНК Василь Панькевич зазначив, що історія народження Христа особливо сприймається на східних рубежах, а бійцям приносить часточку родинного свята і дух Різдва.

У вертепі нема пастушків і царів, їх замінили на українських повстанців, чортом виступає НКВС, Ірод – це Сталін.

Сценарій повстанського вертепу учасники молодіжного національного конгресу написали в 2011-му році. У вертепі третій рік поспіль беруть участь п’ятеро дівчат та семеро хлопців. У Тернополі вже виступали на площі, відвідували державні установи, ходили до родичів і знайомих, на Донбасі – вперше.

Так само як народжується Христос, так відроджується Україна. Вивільняється із кайдан, з радянської окупації, помирає Сталін. Колядки для вертепу, повстанські, були написані 100 років тому. У цьому й особливість вертепу, який поєднує і минуле, і християнське, і повстанську історію, – розповіла Суспільному керівниця інформцентру ГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» Ольга Сидій.

Молодь повернеться до Тернополя 14 січня.

 

Попередня стаття

У Чорткові біля ялинки хор «Brevis» переспівав відомий «Щедрик» (Відео)

Наступна стаття

В аварії біля с. Почапинці травмувались четверо людей. Водій у комі (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.