Як уберегтись від грипу: прості правила (Інфографіка)

Є люди, що хворіють грипом практично без прояву зовнішніх симптомів, а в інших вірус грипу викликає серйозні ускладнення й порушення, або навіть стає причиною смерті. Про це розповіли в КНП «Тернопільський обласний центр громадського здоров’я».

Запальний процес і, відповідно, підвищення температури до 38° є нормальною реакцією організму на збудник, оскільки дозволяє боротися з інфекцією та поступово одужувати. Однак висока температура (понад 39) є небезпечною, тому її слід понижувати. Іншими характерними симптомами грипу є головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, втрата апетиту, можливо, нудота, кашель, що може тривати більше двох тижнів. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Наскільки важко буде протікати грип залежить від таких факторів:

– вашого імунітету,

– штаму вірусу та вторинних бактеріальних інфекцій, які можуть розвиватися як ускладнення після зараження вірусом грипу,

– наявність будь-якого іншого захворювання;

– певні генетичні особливості організму.

Щоб попередити вірус грипу, насамперед потрібно вакцинуватись, мити руки і не торкатись ними обличчя, дотримуватись чистоти, менше контактувати або триматись на відстані з людьми.

Не займайтесь самолікуванням. За появи перших ознак хвороби звертайтеся до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Попередня стаття

Теребовлянець пропонував поліцейському 500 доларів, щоб відкупитись (Фото)

Наступна стаття

Групу злочинців, які виготовляли підробні документи, викрили на Тернопільщині (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.