За підтримки державних житлових програм 14 родин отримали квартири в Тернополі (Відео)

Ключі від власних квартир отримали 14 родин у Тернополі. Серед щасливців – молоді сімʼї, родини учасників АТО та переселенці.

Заселитись у новобудову невдовзі зможе сімʼя Світлани Босюк. Житла чекали близько року. Скоро в родині поповнення, а всімох у батьківській квартирі – тісно.

Дуже хотілося, давно чекали, і якщо б не ця програма, то можливості скласти на своє житло найближчим часом, на жаль, не передбачалось. Ми дуже задоволені, думаємо, що все прекрасно, добре, що це новий будинок, ми зможемо облаштувати цю квартиру під свої потреби, бо в нас 2 діток, можливо одна буде дитяча, одна вітальня, – розповіла власниця квартири Світлана Босюк.

Через війну пані Оксана разом з чоловіком покинули Луганщину. Свій дім втратили, тому пʼять років жили в орендованому.

Сьогодні перший раз в квартирі, яку отримали. Дуже приємно, емоції переповнюють. Кухня простора, опалення підключене, батареї, котел, все ніби є, електрика, лічильники. Дуже приємно, не чекали, розраховували, що набагато більше роботи буде, – поділилась враженнями власниця квартири Оксана Наконечна.

Людям надали вигідні кредити за програмами підтримки житлового будівництва. Частину сум оплатили з державного й обласного бюджетів.

Сьогодні ми вручаємо ключі від 14 квартир родинам, сімʼям. Це воїни АТО, внутрішньо переміщені особи, а також молоді сімʼї. Це за кошти державних та обласних програм. Надалі держава також буде підтримувати ці програми і наших громадян в отриманні цих програм, кредитів. Ми будемо робити все, щоб наші громадяни отримували якнайкраще, якісніше житло, – сказав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель.

Будинок звела фірма ТОВ «Тернопільбуд». За державними програмами «Тернопільбуд» працює 3 роки.

Заселитись у будинок можна віднині, тут підключені комунікації, є навіть дитячий майданчик.

Обов’язок – брати участь і зробити так, щоб ті люди змогли отримати це комфортне житло. Ми з фондом молодіжним дружимо ще з 1999 року, а ці програми, які зараз діють, у 2019 році, то було 37 квартир, на цей рік, ми надіємося, що вже будуть сотні квартир. Не тільки в цьому будинку, по всьому Тернополі люди, хто хоче жити на Дружбі, хто на Бамі, відповідно ми в кожному будинку пропонуємо людям житло, – сказав генеральний директор ТОВ «Тернопільбуд» Василь Лило.

Згодом отримати доступні кредити на житло зможуть ще більше родин з Тернопільщини. Над покращенням житлових умов українців працюють в Уряді.

Попередня стаття

Розсмішив і змусив плакати: у Тернополі виступив народний артист Іван Попович (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині виявили порушників, які незаконно вирубували ліс

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.