У Тернополі перевірили, чи пропускають водії «швидку», поліцейських і рятувальників зі спецсигналами (Фото)

У Тернополі патрульні, рятувальники та медики долучились до всеукраїнської акції «Увага! Спецсигнали!». Вони їздили вулицями міста з увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольорів і звуковими сигналами. Таким чином перевіряли, чи пропускають водії на дорозі оперативні та спеціальні транспортні засоби.

«Такі заходи ми проводимо для того, щоб нагадати водіям про важливість давати дорогу спецтранспорту й актуальність цієї проблеми. Адже існують непоодинокі випадки, коли водії ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають на виклик. Не треба забувати, що спецтранспорт спішить на виклик, бо хтось потребує негайної допомоги, а втрачений час може коштувати життя», – під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Пропускали спецтранспорт не всі. Один з водіїв отримав постанову за те, що не надав дорогу.  Штраф за це правопорушення – 510 гривень (за частиною 3 статті 122 КУПАП).

Профілактичні відпрацювання патрульної поліції, швидкої допомоги та ДСНС триватимуть протягом двох тижнів.

 

Попередня стаття

Нові маршрути громадського транспорту в Тернополі з’являться навесні

Наступна стаття

Понад сотню дворів відремонтують в Тернополі у 2020 році. Перелік

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.