Фото з відкритих джерел
З Нового року український шоколад повинен відповідати європейським нормам. Відповідні вимоги наберуть чинності з 1 січня і будуть обов’язковими для усіх вітчизняних виробників.
Згідно з європейськими нормами, «шоколадом» може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів. Зокрема, в молочному шоколаді повинно міститися не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів, а в білому шоколаді – не менше 20% какао-масла та 14% молочних продуктів. При цьому шоколадні цукерки з начинкою повинні містити не менше 25% шоколаду.
Виробникам заборонили додавати в шоколадні вироби ароматизатори, що імітують запах шоколаду або молочних продуктів. Використання певних видів рослинних олій все ж дозволили при виробництві солодкого продукту. Споживачів про такі добавки зобов’язані поінформувати на упаковці виробу. Повідомляє УНІАН.