Тернополяни смакуватимуть шоколадом лише «європейських стандартів»

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

З Нового року український шоколад повинен відповідати європейським нормам. Відповідні вимоги наберуть чинності з 1 січня і будуть обов’язковими для усіх вітчизняних виробників.

Згідно з європейськими нормами, «шоколадом» може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів. Зокрема, в молочному шоколаді повинно міститися не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів, а в білому шоколаді – не менше 20% какао-масла та 14% молочних продуктів. При цьому шоколадні цукерки з начинкою повинні містити не менше 25% шоколаду.

Виробникам заборонили додавати в шоколадні вироби ароматизатори, що імітують запах шоколаду або молочних продуктів. Використання певних видів рослинних олій все ж дозволили при виробництві солодкого продукту. Споживачів про такі добавки зобов’язані поінформувати на упаковці виробу. Повідомляє УНІАН.

 

Попередня стаття

Пенсіонера, який зник у Козівському районі, знайшли мертвим

Наступна стаття

Миколай на верблюді. Циркова тварина таки залишилася у Хоросткові (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.