“Соціальне таксі” для тернопільських інвалідів обійшлося у 20 тисяч доларів (Відео)


 

Ближче до соціуму. Тернополяни з інвалідністю безкоштовно їздитимуть на спеціальному авто. Проект «Соціальне таксі», який започаткували торік – вдалося реалізувати.

 

Автомобіль для перевезення людей на інвалідних колясках купили за зібрані кошти благодійників. Близько двохсот людей, за словами ініціатора проекту Сергія Кічули, збирали гроші, а долучилося насправді дуже багато. «Соціальне таксі» привезли з-за кордону, купили його за двадцять тисяч доларів. Цей мікроавтобус з 2014 року перевозив людей з інвалідністю у Франції.

 

Валерій Басюк вже давно пересувається на інвалідному візку, каже цей автомобіль неабияк важливий для таких людей, як він.

 

– Завдяки «Соціальному таксі» люди з інвалідністю зможуть поїхати до лікарні, в аптеку, в інші соціальні місця. Більшість немає змоги кудись вибиратися, наше місто не пристосоване до пересування на колясках, – розповідає Валерій.

 

Працюватиме «Соціальне таксі» на базі Тернопільського «Карітасу» й допомагатиме людям пересуватися містом й ставати соціально активнішими. Мерія міста долучилися до проекту та допомагатиме утримувати соціальне таксі.

 

За словами директора Тернопільського благодійного фонду «Карітас» о. Андрія Марчука, у їхньому проекті «Життя у повноті» задіяно близько п’ятнадцяти осіб з інвалідністю. Але звертатися до них можуть й інші, адже розрахований автомобіль для усіх, кому він допомагатиме. При навантаженні у перевезеннях, складатимуть графік.

 

До Тернопільського благодійного фонду “Карітас” можна звертатися за номером: 068 949 294 9, а також за номерами вказаними на “Соціальному таксі” (0352) 523 684, 098 33 214 14

Попередня стаття

На Тернопільщині почався пожежонебезпечний період (НАЖИВО)

Наступна стаття

Нова амбулаторія на Тернопільщині обслуговуватиме 13 тисяч пацієнтів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.