Нещодавнє дослідження дозволило виявити загрозливі наслідки, до яких призводить вживання смаженої картоплі. Причому небезпеки криється не тільки в традиційно смаженій на пательні картоплі, але і в картопляних чіпсах, картоплі-фрі і дерунах.
Результати спостережень показали, що вживання цих продуктів вдвічі підвищує ризик передчасної смерті. Досить ласувати ними мінімум двічі на тиждень.
За словами вчених, під час смаження в крохмалистих продуктах, до яких відноситься і картопля, виділяється особливо токсична речовина, здатна викликати розвиток раку. Чим довше так обробляти овоч, тим більшою стає в ньому концентрація небезпечних елементів. Щоб максимально знизити загрозу, рекомендується картоплю попередньо проварити, а вже потім злегка обсмажувати. Разом з тим слід пам’ятати, що чим більше підрум’яненим вийде продукт, тим більшим в ньому виявиться вміст токсичних речовин.
Джерело: Сьогодні