Тернопільщина розпочинає сезон теплопостачання

Проект TERNOPILTIME

Відсьогодні розпочинається опалювальний сезон у Тернополі і більшості міст області. Комунальні підприємства стовідсотково готові до теплопостачання, – запевняють представники влади. Однак чи обійдеться без аварій на теплових мережах, не впевнені, оскільки система теплопостачання зношена.

Рішення про початок опалювального сезону приймає місцева влада. У Тернополі відповідне розпорядження підписане міським головою ще минулого тижня. Комунальники керувалися прогнозами метеорологів, які передбачають суттєве похолодання.

Відсьогодні житловий сектор обласного центру опалюватиметься. Тепло подаватимуть поступово до різних мікрорайонів міста, – кажуть у комунальному підприємстві «Тернопільміськтеплокомуненерго».

В управлінні житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації також запевнили, що регіон стовідсотково готовий до опалювального періоду.

«До експлуатації підготовлено 1310 котелень і 45 центральних теплових пунктів. У період підготовки до опалювального сезону замінено котли, проведено реконструкцію теплових мереж та водопостачання. На ремонті роботи було витрачено близько 200 мільйонів гривень», – каже керівник управління Дмитро Пастернак.

Чи зростатимуть тарифи на тепло упродовж зими, наразі не відомо. Комунальники побоюються, що через прогнозоване зростання вартості природного газу, будуть змушені підвищити тарифи для населення.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Їх треба перестати слухати», – тернополяни про артистів, які виступають в Росії (Відео)

Наступна стаття

Через ревнощі на Тернопільщині жінка до втрати свідомості побила колишню чоловіка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.