Деяким виборцям треба знову змінювати місце голосування

Жителі Тернопільщини, які живуть не за місцем реєстрації, повинні знову змінювати місце голосування у відділі державного реєстру виборців. Зробити це можна до 15-го квітня. Жителів краю просять не зволікати з цією процедурою, оскільки через ажіотаж останніми днями, дехто може не встигнути.

 

31 березня в Україні місце голосування змінило близько 315 тисяч громадян, на Тернопільщині – понад п’ять тисяч осіб. «Якщо ви вже змінювали місце голосування перед першим туром, до другого туру треба зробити те саме: подати такий самий пакет документів до відділу ведення державного реєстру виборців у тому населеному пункті, де плануєте голосувати. Перед першим туром виборів часу було більше. Щоб проголосувати у другому турі, місце голосування потрібно змінити до 15 квітня. Хто планує голосувати у Тернополі, але не зареєстрований тут, необхідно звернутися до відділу ведення державного реєстру  виборців, що знаходиться за адресою – Листопадова, 5; написати заяву, надати копію паспорта. Також потрібно подати довідку, яка підтверджує необхідність зміни місця голосування – це може бути довідка з місця роботи, навчання, документ про оренду квартиру, проїзний квиток, якщо людина подорожує», – пояснює начальник відділу введення державного реєстру виборців Тернопільської міської ради Ірина Бурда.

 

Додамо, перед першим туром виборів Президента України майже 1700 осіб звернулися до Тернопільської міської ради, щоб  тимчасово  змінити місце голосування. У Тернопільському обласному осередку Комітету виборів України припускають, чимало людей не встигли пройти цю процедуру. Відтак цього разу радять жителям краю не зволікати.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині самовільно захоплено 12га землі у парку «Дністровський каньйон»

Наступна стаття

Скрипаль-віртуоз Олександр Божик представив відеокліп на авторську композицію «Don’t Stop» (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.