Власники індивідуального опалення платитимуть більше

Проект TERNOPIL TIME

 

Власники квартир з індивідуальним опаленням додатково платитимуть за обігрів під’їздів, сходових кліток, підвалів. Таким чином планують відновити справедливість між споживачами. Ймовірно, що нововведення запровадять уже з наступного опалювального періоду, – відзначив голова ГО «Рада голів ОСББ міста Тернополя» Сергій Лупак.

 

«Затверджена методика розподілу за транзитні стояки. Методика ступила в дію з 25-го січня, вона буде запроваджуватися за рік або два роки. І кожен співвласник з індивідуальним опаленням буде доплачувати за ці стояки. Це справедлива практика, оскільки люди фактично гріються від транзитних стояків. Також співвласники можуть в себе на зборах встановити коефіцієнти понижувальні для кімнат кутових, для кімнат, які розташовані над неопалювальними приміщеннями. Коли у будинку буде комерційний облік, все що зайшло у будинок співвласники мають оплачувати, то чому люди, які гріються транзитними стояками, не оплачують за це, а оплачують інші люди, в яких централізоване опалення».

У “Тернопільміськтеплокомуненерго” додають: під’їздами у багатоквартирних будинках користуються усі мешканці, відповідно справедливо буде оплачувати за їхній обігрів теж усім. Нині опалення місць загального користування оплачують лише власники квартир з централізованим опаленням.

«Власники квартир з індивідуальним опалення будуть також укладати угоди з КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» щодо обігріву місць загального користування у будинках. Наразі розробляється відповідна методика. Також хочу додати, що відмовитися від опалення в під’їздах ми не можемо, оскільки цього вимагають санітарні норми», – зазначив директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак.

Втім, щоб мешканцям багатоповерхівок економити на опаленні, необхідно подбати про термомодернізацію будинку.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Чоловіка, який півроку тому приїхав на Тернопільщину і втратив пам’ять, впізнали. Він їде додому

Наступна стаття

Напередодні Великодня у Тернополі відбудеться сільськогосподарський ярмарок

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.