У мене не беруть показів, – Уляна Пелешок, яка постраждала у ДТП за участю тернопільських патрульних (Відео, фото)

ДТП трапилася на трасі між селами Прошова та Мишковичі, що на Тернопільщині, трапилась близько 22.50 12 квітня. Зіткнулися службовий автомобіль поліції Renault Duster та Mazda, у якому перебували Уляна Пелешок та її хлопець. 20-річна пасажирка автомобіля Mazda отримала численні травми. Дівчина зараз перебуває у  Тернопільській обласній клінічній лікарні. За словами потерпілої, у лікарні всю ніч їй відмовлялися надавати  допомогу. А зробили це лише після виклику поліції, – повідомляє сайт “20Хвилин”.

Я їхала у машині зі своїм хлопцем,- каже Уляна. – Ми побачили, що напроти їде поліцейська машина із увімкнутим дальнім світлом. Потім в один момент це авто просто вилетіло на наше. 

Як розповідає сама потерпіла, поліцейські після аварії не намагалися надати першу медичну допомогу.

Чоловіки вийшли з машини і почали казати, що вони не винні, комусь телефонували. Мій хлопець викликав швидку, – каже Уляна Пелешок. – Вона їхала близько 40 хвилин. Один з тих чоловіків бігав з ліхтариком у полі, здається, щось шукав або тікав. Мій хлопець запитав, чи  в них є вода або аптечка, бо у мене з рота текла кров, але ніхто не дав нічого. Вони вийшли з машини, їм нічого не було.

За словами Уляни, далі її госпіталізували в обласну лікарню, де оглянули у приймальному відділенні.  Було вже близько півночі. Усю ніч медики відмовлялись надавати родичам потерпілої інформацію про стан її здоров’я та навіть не промили рану, запевняє Уляна.

– Ми під’їхали до реєстратури, тут всі спали, – каже вона. – Потім мене відвели в палату. Мама шукала лікаря близько години. За цей час мені ніхто не допомагав. Мама Уляни Людмила Пелешок каже, що лікаря шукати у відділенні їй не допомогли.  – Медичну допомогу надали лише після виклику поліції, – каже жінка. – Дитині елементарно не промили рану, ми вночі не мали навіть серветок із собою. Не знали, що робити. Я хотіла витерти кров з обличчя, але там було скло, її кололо. Приїхали правоохоронці, і тоді прийшли медсестри, розбудили лікаря. Це було близько 05.30 ранку. Лікар відвіз її на перев’язку, наклав шви. 

Черговий медик відділення, де перебуває Уляна Пелешок, відмовляється коментувати стан здоров’я пацієнтки. Каже, що це може зробити лікуючий лікар, який приймав дівчину і буде лише після вихідних,

До обіду 13 квітня із поліції у лікарню не приходили та свідчень про аварію в потерпілої  не брали, кажуть рідні Уляни. Як повідомили родичам, вночі із лікарні була заява у поліцію про те, що така особа тут в лікарні не проходила огляд, тому слідчі не знали про місце її знаходження.  Чоловік, який перебував за кермом автомобіля разом з Уляною каже, що коли на місце прибули поліцейські, у нього навіть не взяли крові на аналіз. Тому здавати її він поїхав сам.

– На оформлення ДТП  прибули поліцейські із Тернопільського райвідділку, де працюють чоловіки, які були у машині, що у нас врізалась, – розповідає Омелян Вітрови, – Я побачив, що у мене ніхто  не брав аналізів, навіть у драгер не сказали дихати. Вирішив, що треба здати кров таки, щоб мене не зробили винним  і поїхав на місце ДТП, чекав годину на слідчого і з ним поїхав у “Туб-деспансер”  Чоловіки, що були у машині, що врізалась у нас вже були там,  біля них були їх родичі і дуже багато поліції. Коли я зробив експертизу – драгер показав нулі. Я здав і кров на аналіз, щоб не виникало ніяких підозр. Сьогодні хотів здати кров і в іншому місці, але у Тернополі на вихідних не міг це зробити. 

У прес-службі ГУНП в Тернопільській області кажуть, що коментарі зможуть надати після вихідних, – йдеться на сайті “20Хвилин”.

Жахлива ДТП за участі поліцейських неподалік Тернополя

Жахлива ДТП за участі поліцейських неподалік Тернополя, яка сталась близько одинадцятої години вечора 12 квітня 2019 року. Є потерпілі.(Відео з реєстратора постраждалого публікується за його повної згоди)

Опубліковано Дорожній Контроль – Тернопільська область Субота, 13 квітня 2019 р.

Попередня стаття

У Тернополі з візитом перебуває Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Наступна стаття

Вихідні у травні 2019: коли та скільки тернополяни відпочиватимуть

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.