На Тернопільщині перетворили на сміттєзвалище Національний парк (Фото)

Гори сміття зустрічають туристів біля підніжжя гори «Дівочі скелі» у Кременці. Сміттєзвалище  облаштували місцеві мешканці. Непотріб накопичується там роками, пишуть у спільноті «Типовий Крменець».

– Вершина гори «Дівочі скелі» вчора прибрали волонтери. А ось підніжжя цієї гори, де приватний сектор, та люди живуть десятиліттями, нагадує сміттєвий полігон, якогось недорозвинутого мегаполіса. Невже мешканцям прилеглих будинків байдуже чим вони дихають, та що вдихають їхні діти, внуки…Невже краєвиди, що відкриваються з їхніх вікон та сморід, що розходиться з цієї багатолітньої помийні, їм подобається??? І це сміття не хтось таємно привіз їм під будинки, город та садок…це їхні побутові відходи. Шкода, що одні містяни намагаються прибрати наше місто та околиці, а інші, вибачте, «ЗАСИРАЮТЬ» в себе під носом, – йдеться у повідомленні.

Місцеві мешканці кажуть, що сміття туди викидають уже понад 10 років.

– Цей смітник виник років 11-12 тому, раніше було чисто або викидали органіку. Тепер хтось хоче горіхи їсти, які натягнуть у свої плоди важкі метали та токсичні елементи”, – коментує Liana Onuk.

Додамо, що Дівочі скелі – це скелі в Кременецьких горах, комплексна геологічна система в межах національного парку «Кременецькі гори».

Фото: Типовий Кременець

Попередня стаття

На Тернопільщині вантажівка збила велосипедиста, чоловік у реанімації

Наступна стаття

Тернопільська шеф-кондитер ділиться рецептом сучасної паски (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.