З початку травня жителям Тернопільщини перерахують субсидії

Перерахунок субсидій на літній період стартує з першого травня. Відтак деяким субсидіантам на Тернопільщині необхідно подати новий пакет документів, – повідомив начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима. Зокрема, нові звернення варто зробити тим домогосподарствам, які користувалися субсидіями до початку цього року.

 

Наразі на Тернопільщині нараховують понад 110 000 користувачів субсидій, з них в обласному центрі – до 30 тисяч. Тим субсидіантам, які звернулися вже у 2019-му році, знову подавати документи не потрібно. Їм перерахують субсидії в автоматичному режимі.

 

«Відбувається перерахунок субсидій на літній період. Відтак деяким користувачам субсидій потрібно підготувати новий пакет документів, це стосується насамперед тих субсидіантів, які отримували субсидії до початку січня 2019-го року. Також нові звернення потрібно зробити тим родинам, яким було призначено субсидії за рішенням комісії. Якщо в родини, яка користується субсидією, змінилася кількість зареєстрованих осіб або родина робила покупку вартістю понад 50 тис. грн., вона теж повинна повідомити цю інформацію в органи соціального захисту населення. Автоматично перерахована субсидія буде тим домогосподарствам, які зверталися з 1 січня 2019-го року», – розповів начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима.

 

Систему призначення субсидій будуть змінювати, – запевнив віце-прем’єр міністр України Павло Розенко. Зокрема, вона має стати максимально автоматичною і простою для потребуючих громадян. Відповідно до закону про держбюджет на 2019 рік, на житлові субсидії передбачено 55 млрд 95 млн грн. Нині розмір перерахованих коштів становить 432 млн, з яких у квітні 301 млн грн було спрямовано на виплати субсидій у грошовій та безготівковій формі.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

ЦВК оприлюднила остаточні результати виборів Президента України (Відео)

Наступна стаття

Над Румунією пронісся торнадо: є постраждалі (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.