«Це пухлина на організмі народу», – тернополяни про Верховну Раду (Відео)

Останнім часом в ЗМІ активно поширюється новина про можливий розпуск новим президентом України діючої Верховної Ради України. Зокрема, такий сценарій пророкують у разі обрання Володимира Зеленського, адже він не має ні парламентської фракції, ні депутатів-мажоритарників, пише УНІАН.

Дійсно, відповідно до статті 90 Конституції України, у президента є право розпустити парламент, за таких обставин:

1) якщо протягом одного місяця у Верховній Раді не сформовано коаліцію, яка припинила своє існування, чи не створилась взагалі;

2) якщо протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету міністрів України не сформовано персональний склад Уряду;

3) протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Чи потрібно розпускати Верховну Раду – дивіться в проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

Попередня стаття

Тернополянку пограбували у закладі громадського харчування (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині затопило 160 домогосподарств

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.