Більшості субсидіантів на Тернопільщині проведуть автоматичні перерахунки

Упродовж опалювального періоду субсидії на Тернопільщині отримувало 119 тисяч домогосподарств, – повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський. Нині триває перерахунок субсидій на літній період. Відтак більшості субсидіантів цю процедуру проведуть автоматично. Але деяким категоріям домогосподарств потрібно додатково звернутися до органів соціального захисту населення.

«Субсидії у готівковій формі жителі області отримують з лютого цього року. Загалом щомісяця їм виплачують 119 мільйонів гривень. Через завершення опалювального періоду у середині квітня готівкову субсидію отримають 92 тисяч домогосподарств на 81 мільйон гривень. Розпочався  перерахунок субсидій на літній період. Для більшості субсидіантів це пройде автоматично. Але деяким категоріям громадян усе ж необхідно звернутися із заявою та декларацією, іншими необхідними документами до органів соціального захисту населення. Зокрема повторно необхідно звернутися таким категоріям громадян: орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям, яким призначено субсидію не на всіх зареєстрованих членів сім’ї; тим, у кого доходи менші мінімальної заробітної плати; тим, у кого відбулися зміни в складі сім’ї. Субсидія буде розраховуватися на підставі доходів 3 – 4 кварталу 2018-го року», – пояснює Вадим Боярський.

У департаменті соціального захисту населення ОДА додають, кількість домогосподарств на Тернопільщині, яким буде призначена субсидія на літній період, може зменшитися. Оскільки влітку не передбачені витрати на опалення.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині є люди, які координують привіз львівського сміття (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині чоловік помер після вживання горілки, купленої на ринку

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.