На Шумщині селяни звинувачують агрофірму у масовому отруєнні бджіл

У Шумському районі масово гинуть бджоли. Місцеві жителі припускають, комахи отруїлися хімікатами, які для обробки полів використуовують аграрії, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

До поліцейських із заявою звернувся житель села Великі Загайці і повідомив, що працівники агрофірми, не попередивши жителів навколишніх сіл, які займаються бджолярством, проводили скроплення своїх полів хімікатами, що призвело до загибелі бджіл та порушення ветеринарних правил.

З’ясувалося, агрофірма проводила скроплення полів з ріпаком між селами Мирове та Рохманів. Селяни, що займаються бджолярством у навколишніх населених пунктах, кажуть, комахи раптово почали гинути. Наразі створена спеціальна комісія, яка встановить завдані збитки.

Поліцейські внесли відомості за даним фактом в ЄРДР і кваліфікували частиною 1 статті 251 ККУ – порушення ветеринарних правил. Триває досудове розслідування.

Попередня стаття

“Жирні плями фестивалю”: бруківку у Тернополі відмивають ретельно

Наступна стаття

На Гусятинщині чоловік через ревнощі підрізав знайомого

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.