Через негоду на Тернопільщині затоплені десятки будинків і гектари угідь (Відео/Фото)

Негода, яка пронеслася днями Тернопільщиною, наробила чимало лиха. Підтоплені чимало домогосподарств, понівечені городи. Зокрема, у селі Соколів Бучацького району внаслідок різкого підняття рівня води в місцевому потічку підтоплені 8 житлових будівель житлового на території 5 приватних домогосподарств. З підвальних приміщень 3-х житлових будинків рятувальники відкачали 35 м.куб. води.

У селі Красіїв та селі Гранітне Монастириського району через виход з берегів річки Золота Липа підтопило 16 будівель житлового призначення на території 9 приватних домогосподарств та 22 га приватних сільгоспугідь. Відкачано 120 м.куб. води з підвальних приміщень 6 місцевих житлових будинків, а також 450 м.куб. води з підвальних приміщень 10 житлових будинків в с. Гранітне.

У селі Нагіряни Заліщицького району почалось зруйнування земляного насипу приватного ставу, внаслідок чого утворилась потенційна загроза підтоплення приватних домогосподарств в с. Устечко Заліщицького району.

Загалом в наслідок негоди підтоплено 24 будинки на території 14 домогосподарств та 22 га приватних сільгоспугідь у 3 населених пунктах, – зруйновано земляний насип приватного ставка без виникнення негативних наслідків.

Станом на 06.00 год. 05 червня залишаються підтопленими орієнтовно 4 га приватних сільгоспугідь, а також підвальні приміщення 3 житлових будинків в с. Гранітне Монастириського району, спостерігається значний спад рівня води. Ліквідація наслідків негоди та уточнення її наслідків тривають, – повідомили в Управлінні ДСНС Ураїни у Тернопільські області.

Відео: Ваня Лесюк (с. Соколів Бучацького району)

Відео: Надія Грона (с. Красіїв Монастириського району)

Наслідки сьогоднішньої зливи в Соколові.

Опубліковано Ванею Лесюком Вівторок, 4 червня 2019 р.

Попередня стаття

На Кременеччині батько зарізав ножем власного сина

Наступна стаття

Людям з інвалідністю збирають кошти на реабілітаційний центр (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.