Палац графа Бадені у Коропці чекає інвестора (Відео)

Палац графа Бадені в Коропці – унікальна пам’ятка архітектури. Розкішний маєток  зведений у стилі віденського ренесансу. Ззовні будівля не втратила усієї своєї краси. Гарно збереглися зразки оригінальної ліпнини.

Та час бере своє, п’ять років тому частина конструкції центрального купола впала, обвалилися міжповерхові перекриття. Два роки тому реставрували баню палацу та частину даху за кошти з обласного бюджету.

– Палац графа Бадені – пам’ятка архітектури України та Польщі.  Об’єднання «Самопоміч» і я, як депутат обласної ради, ініціювали виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації. Опісля майстри перекрили центральну баню цієї споруди, – каже депутат Тернопільської обласної ради від «Об’єднання «Самопоміч» Роман Василіцький.

Аби повністю реставрувати палац шукають інвестора. Оновлений маєток, переконаний депутат Роман Василіцький, стане туристичною родзинкою Коропецької громади.

 

 

Попередня стаття

Завтра у деяких будинках Тернополя не буде електроенергії

Наступна стаття

Одну з тернопільських вулиць названо іменем відомого армреслера Андрія Пушкаря

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.