Майстрували коробки, вʼязали віники та говорили про бюджет, – у Микулинецькій громаді відбувся воркшоп

У Микулинцях жителі громади поєднали корисну роботу з відпочинком. 6 липня вони зібрались в урочищі «Стромки», щоб виготовити деревʼяні коробки, в які зберуть речі для малозабезпечених сімей. Воркшоп «Шоби-шоб» ініціювала Микулинецька Молодіжна рада.

Як розповіла Першому інтернет-телебаченню Тернопільщини МедіаТОР голова Молодіжної ради Юлія Іванішин, проведенню заходу передувала перемога в обласному хакатоні «Тернопіль Без Проблем», де отримали фінансування.

«Нас з громади запросили взяти участь в молодіжному хакатоні в Тернополі. Туди поїхала команда з 3 учасників. Суть заходу полягала в тому, щоб запропонувати спосіб залучення людей і розповісти їм про такі інструменти як громадський бюджет та електронні петиції. Ми вирішили зробити щось нове і цікаве – воркшоп. Це захід, де майстрували і розмальовували коробки. Крім того, розповіли людям про громадський бюджет», – розповіла Юлія Іванішин.

Окрім виготовлення коробок, присутні відвідали майстер-клас з вʼязання віників, діти ліпили з пластиліну та малювали, також був танцювальний флешмоб, конкурси та перегляд мультфільмів.

Як зазначила директор будинку культури смт. Микулинці Олександра Жирук, збирати допомогу нужденним стало доброю традицією.

«Наша активна молодь зробила коробки для збору одягу і взуття, іграшок. Ми маємо добру традицію – їздити у переддень Миколая по дитячих будинках та розвозити пакунки. Не будемо обминати і геріатричні центри та малозабезпечені сімʼї», – розповіла Олександра Жирук.

Соціальні коробки розмістять в будинках культури у 7 селах громади, після чого люди зможуть долучитись до благодійної акції.

Попередня стаття

За 5 років в Україні закрили 2100 шкіл і жодної нової не побудували. Українське село знищують, – Микола Томенко

Наступна стаття

У Бережанах водій заснув за кермом і в’їхав в електроопору (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.