Тернополянин подав петицію, щоб вулиця у Тернополі не перетворилась на стоянку

«Про недоцільність перетворення історичного центру на велику автостоянку», – таку назву має елекронна петиція, яку 10 липня подав тернополянин Євгеній Блінов. Він вважає, що вулицю Чорновола в Тернополі не покращують, тому просить переглянути проект її реконструкції.

У проекті реконструкції вулиці Чорновола передбачено розширення меж існуючих стоянок шляхом ліквідації пішохідних алей та знищення зелених насаджень. Вважаю невиправданими такі жертви заради перетворення на автостоянку вулиці, що є основним входом у місто та водночас безпосередньо прилягає до головної площі міста. 
Тому прошу розглянути можливість зміни призначення цих ділянок на користь алей та розглянути можливість перетворення реконструйованої ділянки вулиці Чорновола на пішохідну, – зазначає Євгеній Блінов.

Реконструкцію вулиці Чорновола розпочали ще у 2017 році, а з 19 червня 2019 ремонтують ділянку, яка веде до Театрального майдану. Проект модернізації історичного центру Тернополя розробили архітектори молодіжної ініціативи Urban.te з метою зробити вулицю красивішою та безпечнішою для людей.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, повністю відремонтують проїжджу частину, облаштують нові пішохідну та велозони й додаткові місця для стоянок.

Проте, стає незрозумілим, яким чином місце стане безпечнішим та комфортнішим для людей (пішоходів), якщо кількість автомобілів там збільшиться.

Окрім питання стоянок, виникає й інше – про озеленення території.

Як зазначив міський голова, на вулиці Чорновола висадять нові дерева – червонолисті клени, такі ж, які ростуть на ділянці, де зробили ремонт минулого року.

На ділянці, де відбувається реконструкція, комунальники зрізали 12 лип. Тому поки що красивішою вулиця не стала, а навпаки, засмучує жителів міста – на те, щоб відновити алейку дерев, які давали тінь, потрібно десятки років.

Чому зрізали молоді липи пояснив начальник управління ЖКГ Олег Соколовський.

Ми зрізали ці дерева, щоб на їх місцях посадити нові. На цій вулиці ремонтують теплову мережу, тому все одно пошкодили б коріння дерев. Ми посадимо червонолисті 30 кленів – їхнє коріння не розгалужується, тому не руйнуватиме дорожнє покриття. Висадимо їх після того, як завершимо ремонтні роботи,  – сказав Олег Соколовський.

Через скарги містян представники держекоінспекції обстежили ділянку, де проводять земляні роботи. Окрім зрізаних дерев, виявилось, що 2 туї, 70 кущів самшиту та 3 ялівці козацькі пересадили.

Як зазначив начальник держекоінспекції у Тернопільській області Едуард Ференц, вирубку дерев та пересадку з цієї території робити було дозволено, тому законодавства ніхто не порушив. Він керується Актом обстеження зелених насаджень, яке провели 27 червня.

 

 

 

 

Попередня стаття

Влітку деякі райони Тернополя залишаться без гарячої води

Наступна стаття

У Підгородньому на зупинці збили жінку. Племінник розшукує свідків ДТП

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.