У тернопільському гідропарку «Топільче» очистять всі водойми

У Тернополі очистять всі водойми, що знаходяться у гідропарку «Топільче».  Таке рішення прийняли на комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі експертів і екологів. Для виконання цих робіт з бюджету громади виділили понад 1,7 мільйона гривень.

В КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» кажуть, очищення водних об’єктів відбуватиметься в два етапи- спочатку роботи проведуть довкола Козацького острова, а з вересня – на усіх інших водних каналах в «Топільче».

«У Тернополі ці водойми не очищувалися більше 30-ти років, і за цей час вода сильно замулилася, через що потік води з Тернопільського ставу не може належним чином проходити до цих водойм, – пояснив директор комунального підприємства Микола Лесів. – Очищувати водойми від мулу та старих водоростей ми будемо за допомогою земснаряду».

До слова, настуного року заплановано також очистити русла річки Серет.

 

Попередня стаття

За добу у Тернополі “замінували” два навчальні заклади (Фото/Відео)

Наступна стаття

У Тернополі розшукують чоловіка, причетного до крадіжки (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.