Відтепер вулиці Тернополя самостійно патрулюватимуть нацгвардійці (Відео/Фото)

Військовослужбовці Національної гвардії України патрулюватимуть вулиці обласного центру. Вже від 1 серпня вони залучені до охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. Урочисте шикування та розвід нарядів відбувся на Театральному майдані Тернополя.  

Це вперше, коли військові нестимуть службу в окремих екіпажах, адже в минулому вони виконували покладені на них обов’язки спільно з співробітниками Національної поліції.  Загалом по Україні для забезпечення правопорядку у новому форматі залучено близько 2000 патрульних, 100 службових собак та 100 одиниць автомобільного транспорту.

Службу гвардійці нестимуть по шість годин п’ять днів на тиждень. Проте при, ускладненні оперативної обстановки час роботи військових може бути змінений. Представники Нацгвардії матимуть майже аналогічні права, як й поліцейські. Вони зможуть зупиняти транспортні засоби, перевіряти документи, опитувати осіб, здійснювати поверхневу перевірку і огляд. Окрім цього їм надається право вимагати залишити місце і обмежити доступ до певної території, обмежити пересування особи, транспортного засобу, зможуть за особливих умов проникати до житла, застосовувати засоби технічної фіксації та інші.

Попередня стаття

Сина, про зникнення якого мама повідомила у поліцію, знайшли утопленим у Тернопільському ставі

Наступна стаття

У Тернополі тимчасово припинять подачу холодної води

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.