У Тернополі гарячу воду подаватимуть цілодобово – з Німеччини привезли високоефективні котли

З Німеччини до Тернополя привезли високоефективні котли, які забезпечать цілодобову подачу гарячої води до помешкань місцевих жителів. Зазначимо, впродовж тривалого часу в обласному центрі проводять активні роботи із заміни теплових мереж, встановлення індивідуально-теплових пунктів та реконструкції котелень.

Усі ці кроки дадуть можливість подавати гарячу воду у Тернополі цілодобово, покращити якість надання послуг споживачам та провести заходи з енергоефективності, зокрема з використання високотехнологічного обладнання, які відображатимуться в економії газу та електроенергії. Також будуть встановлені теплові лічильники, тому жителі міста сплачуватимуть лише за фактично використану теплову енергію, – повідомляють у Тернопільській міській раді.

Як розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський, з цією метою у місті триває заміна труб на вул. 15 Квітня, Протасевича та Лесі Українки. Також цими днями відбувається реконструкція котельні на вул. Лесі Українки, для якої спеціально привезли високоефективні та енергоекономні котли компанії «Viessmann» з Німеччини.

«З Німеччини здійснено поставку двох котлів для Тернополя, потужністю 12 МВт, – пояснює представник компанії Святослав Мисак. – Наразі ми здійснюємо їх монтаж. Важливо зазначати, що вперше в Україні один із котлів потужністю 6МВт буде працювати в конденсаційному режимі, завдяки якому буде спостерігатися економія газу до 15%».

До слова,  котельня на вул. Лесі Українки забезпечуватиме теплом та гарячою водою 25% населення міста.

Попередня стаття

Реконструкція Гаївського мосту у Тернополі триває: завершено перенесення інженерних мереж

Наступна стаття

У Дністрі на Бучаччині втопився 10-річний хлопчик

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.