Апеляційний суд залишив під вартою вбивць тернопільської таксистки

Тернопільський апеляційний суд продовжив строк тримання під вартою обвинувачених у вбивстві тернопільської таксистки Євгенії Кордупель ще на 60 днів. Попередньо, вироком Тернопільського міськрайонного суду за злочин чоловіків засуджено до 15 та 13 років позбавлення волі.

На сьогодні прокурор, захисники обвинувачених та один із обвинувачених подали апеляційні скарги. Під час підготовки до їх розгляду до Тернопільського апеляційного суду надійшло клопотання прокурора стосовно продовження строку тримання обвинувачених під вартою на 60 днів.
Сторона захисту наполягала на зміні обраної міри запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт, мотивуючи тим, що після винесення вироку відсутні ризики того, що обвинувачені будуть перешкоджати кримінальному провадженню на стадії апеляційного розгляду, адже всі докази досліджені, а свідки — допитані.

Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, думку прокурора, доводи обвинувачених та їх захисників, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що клопотання прокурора слід задовольнити, залишивши під вартою Петра Л. та Олександра Д. ще на 60 діб, оскільки, усвідомлюючи суворість призначеного покарання та знаючи відомості про потерпілих і свідків, обвинувачені можуть переховуватися від суду і перешкоджати закінченню кримінального провадження, а тому ризики, які були підставою для застосування запобіжного заходу, продовжують існувати, і більш м’який запобіжний захід не зможе їм запобігти. Прес-служба Тернопільського апеляційного суду

Попередня стаття

На тернопільському стадіоні поєдинок між “Нивою” та київською “Чайкою” (Наживо)

Наступна стаття

У Тернополі на Збаразькому кільці – нічна ДТП (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.