У дворі тернопільської школи знайшли боєприпаси часів Другої світової війни (Фото)

Вісім боєприпасів часів Другої світової війни знайшли на подвірʼї загальноосвітньої школи № 18 під час проведення земляних робіт.

Виявили небезпечну знахідку 17 вересня о 17:45 за адресою проспект Степана Бандери, 14.

На місце події виїхали фахівці ДСНС для ідентифікації небезпечних знахідок. Як з’ясувалося, це були артилерійські снаряди, калібром 76 мм часів Другої світової війни.

Роботи з пошуку та вилучення боєприпасів продовжили 18 вересня з 08:00. Протягом нічної пори місце події охоронялося працівниками Національної поліції.

На місці події на даний час працюють фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління. Станом на 09:55 18 вересня під час обстеження території виявили ще 96 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

Станом на 11:45 завершено роботи з виявлення та вилучення боєприпасів. Всього знайдено 144 артилерійських снаряди часів Другої світової війни. Усі небезпечні знахідки вивезено у безпечне місце для знешкодження.

Для безпеки школярів керівництво навчального закладу прийняло рішення про тимчасове припинення навчального процесу до моменту повної ліквідації надзвичайної події.

Роботи з пошуку та вилучення небезпечних знахідок продовжуються.

 

 

Попередня стаття

Депутати Тернопільщини створили у Верховній Раді міжфракційне об’єднання

Наступна стаття

Де у Тернополі можна набрати води? Адреси колонок-качалок

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.