Жителів Тернопільщини засудили за вербування краян у російське «рабство»

У Тернополі двох мешканців Шумського району засудили до 5-річного позбавлення волі за вербування краян для роботи в Росії, де людей використали як безкоштовну робочу силу. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Тернопільської області.

Щодо двох злочинців здійснювалось процесуальне керівництво та підтримувалось державне обвинувачення у кримінальному провадженні Прокуратурою Тернопільської області.

Розслідуванням встановлено, що влітку 2014 року жінка запропонувала чотирьом потерпілим «заробітки» в Росії, скориставшись їхнім скрутним матеріальним становищем.

Заробітчанам пообіцяла 700 доларів зарплати на місць, належні умови роботи та можливість у будь-який час безперешкодно повернутися додому. Разом зі співвиконавцем вони на власному автомобілі доправили потерпілих до місця призначення та взяли за це матеріальну винагороду. Людей фактично передали у руки «рабовласнику».

У Росії в нових працівників вилучили документи, вони не мали зв’язку з рідними та правоохоронцями.

З серпня до листопада 2014 року на українців фізично та морально тиснули та проти їхньої волі змушували працювати у теплицях, розташованих на території Краснодарського Краю. Зароблені українцями кошти привласнював власник теплиць.Чотирьом українцям вдалось повернутись додому, де вони написали заяви у правоохоронні органи.
Збаразький районний суд, погодившись із позицією державного обвинувача, визнав двох осіб винними у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 КК України та призначив їм покарання –  5 років, 5 місяців  та 5 років, 3 місяці позбавлення волі.

Попередня стаття

Гаряча вода в будинках тернополян 23 вересня не зʼявилась: увімкнення перенесли

Наступна стаття

У Кременці пожежники гасили загорання торфу, а спіймали «на гарячому» палія (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.