Фахівці з’ясували, чим отруїлись люди у тернопільському ресторані

Фото з відкритих джерел

За результатами лабораторних досліджень, встановлено причину спалаху гострої кишкової інфекції після відвідування одного із ресторанів міста. Як зазначають фахівці, захворювання спровокувала сальмонела.

Про те, що після відвідування ресторану «Аляска» кілька людей потрапили в лікарню, поліцію повідомила тернополянки. Усі постраждалі були учасниками святкування, а саме – хрестин.

У людей були подібні симптоми – висока температура, головний біль, нудота.

Станом на 3 жовтня кількість постраждалих становить 11 осіб. Усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні.

Аби встановити ймовірні фактори передачі інфекції фахівці «Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України» здійснили відбір матеріалу для лабораторного дослідження. А також відібрали залишки харчових продуктів у домашніх вогнищах за місцем проживання потерпілих та контактних осіб.

На сьогодні, станом 15.00. Виявлено ДНК (дезоксирибонуклеїнову кислоту) сальмонели із матеріалу від хворих.

Виділення сальмонел свідчать, що фактором передачі є харчові продукти. Масштаби спалаху, кількість постраждалих, важкість клінічного перебігу підтверджують наявність масивної інфікуючої дози збудника, що дає підстави вважати причиною забруднення готових страв – сировину (найбільш ймовірно — сире м’ясо курей).

Лабораторні дослідження відібраних взірців харчових продуктів — тривають.

Попередня стаття

У Ланівцях відкриють «прозорий офіс»

Наступна стаття

Тернополянину, який жорстоко вбив відому тату-майстриню, загрожує довічне

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.