Тернополяни вкотре вимагають покарати вбивць Катерини Гандзюк (Відео)

4 листопада виповнюється рік від дня смерті активістки Катерини Гандзюк, яку 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою. До цього часу замовники вбивства на волі.

Із запаленими лампадками та запитанням «Хто замовив Катю Гандзюк» на акцію «Рік без Каті» у Тернополі вийшли люди, як і в інших 40 містах України.

Володимир Зеленський згадував ім’я Каті перед виборами і просив у Порошенка, щоб вбивці були покараними, проте зараз він мовчить, а мовчання вбиває, ‒ сказала організаторка акції, представниця ГО «Centre UA» Юлія Ковальчук.
Напевно, не залишилось людини, яка б не знала про це страшне вбивство. Мене охоплював жах, коли я читала інтерв’ю батька Катерини і бачила її понівечене тіло, коли вона запитувала, чи виживе. Зараз я відчуваю величезне обурення. Тільки вдумайтесь: життя людини оцінили в 6,5 тисяч доларів. На 6,5 років ув’язнення засудили одного з виконавців убивства. Де справедливість? ‒ сказала представниця УГП Ірина Яремчук.
Людина поклала життя, щоб корупційна прогнила система залишилась в минулому. Катя пережила тортури, її хотіли не просто вбити, а показати іншим активним людям, щоб вони не лізли «не в свої справи», ‒ вважає активіст Олег Синовець.

Учасники акції «Рік без Каті» кажуть: Катерина Гандзюк стала символом боротьби громадянського суспільства за справедливість. Люди не втомляться виходити, поки її вбивці не будуть покарані.

 

Попередня стаття

Вогонь запеклих не пече: у Тернополі нагородили бійців 44 окремої артилерійської бригади (Фото)

Наступна стаття

Шість ДТП, з яких дві смертельні, стались на Тернопільщині за вихідні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.