«Захар Беркут» зібрав аншлаг на тернопільському форумі «КіноХвиля»

У межах IV міжнародного кінофоруму «КіноХвиля», який проходить у Тернополі, 13 листопада в кінотеатрі «Сінема Сіті» відбувся показ художнього фільму «Захар Беркут». Тернополяни дивились стрічку безкоштовно, за попередньою реєстрацією. Зал кінотеатру був переповнений.

За словами програмного директора форуму Юрія Матевощука, вчетверте Тернопіль перетворюється на столицю українського кіно. Учора він, разом із промо-продюсером фільму Дмитром Майстренком, відповіли на запитання глядачів.

Як сказав Дмитро Майстренко, це історичний екшн українсько-американського виробництва, який знімали в перлинах Карпат. Його режисери – Ахтем Сеїтаблаєв та Джон Вінн. Акторів запрошували українських та американських. Фільм зняли англійською мовою та продублювали українською. Загальний виробничий бюджет фільму – 113 мільйонів гривень.

Зважаючи на складність сцен, особливо нічних, костюми, виготовлені Антоніною Білінською тощо, це, порівняно з подібними Голлівудськими фільмами, недорого. Для України – це бюджет великий, але для історичного екшену – зовсім ні, – вважає Дмитро Майстренко.

За його словами, літературна основа, закладена Іваном Франком, збережена. Однак сценаристи внесли зміни. Наприклад, у творі було п’ять синів Беркута, у фільмі – двоє, також ввели роль його дружини.

За словами глядачів, фільм тримав у напрузі до закінчення. Варті уваги сцени баталій, майже точна відповідність літературному твору, їх приємно вразили також костюми акторів.

У кінотеатрі «Сінема Сіті» фільм буде доступний для перегляду протягом двох наступних тижнів, кінофорум триватиме до 15 листопада включно.

Фото: ukrinform.ua

Попередня стаття

У Тернополі піймали квартирного злодія-рецидивіста

Наступна стаття

Історії успіху – за кавою: у Тернополі відбулась зустріч «Ділових Українських Жінок» (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.