Закордонні делегати вивчали потенціал Тернопільщини на засіданні Міжнародного трейд-клубу (Відео)

Потенціал Тернопільщини – для світу. На виїзному засіданні Міжнародного трейд-клубу представники 27 країн вивчали економічний, експортний та науково-технічний ресурс краю. Керівники області та бізнесмени презентували ідеї, гості відзначали цікаві проєкти.

Наше основне завдання – це знайомство з регіонами України. Таким чином ми утримуємо унікальну сконцентровану інформацію про ці регіони. Також, що дуже важливо, отримуємо контакти людей. Дуже важливо, що ми виїжджаємо на ці підприємства, на передові підприємства й іноземні представники бачать, що можна працювати в Україні, що можна отримувати гроші в Україні. Це дуже хороший сигнал. І вони, через свої дипломатичні канали, висилають ці сигнали своїм країнам. Таким чином автоматично посилюється імідж України там, де є ці торговельно-економічні представники, економічних місій, посольства, які розташовані в Україні, – зазначив Генеральний секретар Міжнародного трейд-клубу в Україні Олександр Ванідовський.

Задля зміцнення ділових зв’язків між Тернопільською державною адміністрацією, Посольством Словацької Республіки та Міжнародним трейд-клубом підписано меморандум. Перший секретар Посольства Соня Крайчова відзначає: такий формат зустрічей об’єднує однодумців у світі.

Без того, щоб ми не знали добре країну, в якій працюємо, не знали бізнесу тих країн, які ми представляємо, ми б не могли звести підприємців і отримувати результати. І для того, щоб розвивати співпрацю, щоб ріс взаємний товарообіг, щоб ми знаходили такі нові форми співробітництва, щоб це була не тільки торгівля, щоб ми створювали спільні підприємства, щоб ми знаходили такі високі форми співпраці, – сказала Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні, Віце-президент Міжнародного трейд-клубу в Україні Соня Крайчова.

Після представлень масштабних проєктів гості перейшли до обговорень у форматі «В2В». Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура зазначає: Тернопільщина настільки багатогранна, що представники кожної країни знайдуть тут цікаву нішу.

Ми сьогодні говорили про альтернативну енергетику, було приємно поспілкуватись із представниками Австрії, які мають дуже великий довід у сонячній та вітровій енергетиці. Дуже приємно те, що Великобританія зацікавилась нашою культурною спадщиною і туризмом. Ми проговорили з представником Великобританії для того, щоб в травні презентувати Україну і нашу Тернопільщину, в цілому нашу культурну спадщину. Ми розказували про Пінзеля, який був у Луврі, ми розказували про нашу етноспадщину, про наші вишиванки. Ми вже говорили про те, що в одному з провідних музеїв у травні, не виключено, що буде представлена наша культурна спадщина, – розповів віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

Подорожуючи багато світом, я близько 50 країн уже відвідала, в деяких країна була багато разів. Я зрозуміла, що світ справді турбує українська культурна спадщина. Свита формує свого короля. Та свита, яку ми представляємо в даному випадку, це наші люди, чим ми цікавимося, чи турбуємося про наших попередників, хто наші були предки. Людям було це цікаво. Поспілкувавшись в даному форматі з Тарасом Демкурою, я зрозуміла, що в Тернополі є дуже великий потенціал. Тут гарні надбання і гарні колекції вишиванок, ретро автомобілів, – сказала член Ради директорів Британо-Української Торгової Палати Катерина Загладкіна.

Із представниками Польщі Тарас Демкура обговорив медичний туризм. Цей напрямок в Україні поки повільно розвивається, але має великий потенціал. У листопаді в області відбудеться туристичний форум, на ньому міжнародна торгова палата зініціює дискусійну панель щодо цієї галузі. Окрім цього, поляки зацікавились індустріальними парками Тернопілля.

Напевне, найбільше цікавлять індустріальні парки. Більше всього вабить те, що Тернопіль хоче і запрошує інвесторів до себе в місто. А це вже перший крок. До цього всього не вистачає в Європі позитивного образу України. Такого образу, який є фактично в Україні, – сказав директор центру ринкового аналізу Польсько-Української господарчої палати Маріуш Тивонюк.

Цьогоріч Міжнародно-торгова палата розпочала співпрацю з Китайською Республікою у сфері енергоефективності. Аташе Посольства та Тарас Демкура домовився про партнерство й у сфері оздоровчого туризму та культурної дипломатії.

Представників Посольства Аргентини, з якими пан Тарас працює вже три роки поспіль, запросили показати виставку етнічних тернопільських вишиванок з етно-галереї «Спадок» у містах своєї країни. Голова австралійсько-української ініціативи Геннадій Кравець відзначає: соціальні проєкти тернопільського бізнесмена будуть цікавими для інвесторів й інших країн.

Ми також з представником Тернопільщини є представниками міжнародної торгово-промислової палати, Тарас Демкура. Ми з ним готуємо декілька проектів по Південній Америці. Він має дуже гарні стосунки з Аргентиною. А ми з Бразилією, Парагваєм, Чилі. Ми хочемо зібрати такий великий пул підприємців, яких познайомимо з бізнесом у цих країнах. Але також запросимо з цих країн людей для того, щоб відвідали Тернопільщину, – каже голова ГО «Австралійсько-Українська Ініціатива», Координатор Міжнародної Коопераційної Платформи «Нові Ринки» Геннадій Кравець.

Аби члени трейд-клубу побачили на практиці потенціал Тернопільщини, їх запросили оглянути потужності провідних підприємств краю. Організатори заходу переконані: налагодження нових ділових контактів сприятиме залученню іноземних інвестицій в економіку краю.

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Про одну зі шкіл на Тернопільщині зняли документальний фільм

Наступна стаття

Вулиця в селі Петриків потопає у смітті (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.